Bolehkah Perniagaan di Malaysia Mendapat Manfaat dari LinkedIn?

Jika anda mempunyai perniagaan dan syarikat di Malaysia, juga masih belum membuka akaun LinkedIn, sila bertindak sekarang! Perniagaan anda perlukan kehadiran online yang jitu jika anda ingin terus seiiring dengan peningkatan bilangan pesaing di pasaran. Sesetengah orang menggunakan hanysa tu platform media sosial untuk mewujudkan kehadiran online mereka. Pendekatan terbaik adalah melalui pelbagai platform media sosial untuk mempromosikan perniagaan anda. Anda akan dapati yang setiap platform mempunyai kebaikan dan keburukan tersendiri.

Artikel ini bertujuan untuk membentangkan kepentingan LinkedIn untuk perniagaan. Sebagai seorang usahawan, LinkedIn merupakan alat yang berkuasa untuk membantu anda memulakan kehadiran online anda. Berikut beberapa sebab yang boleh memaksa anda membuka akaun LinkedIn jika anda mempunyai perniagaan.

Jana Prospek untuk Perniagaan Anda

LinkedIn membuka peluang untuk anda mengembangkan network anda dan meningkatkan sumber pelanggan anda. Anda hanya perlu update business page dengan maklumat berguna untuk followers dan connection anda. Ianya sangat kritikal untuk anda menjenamakan diri anda sebagai seorang yang pakar dalam bidang anda, dan follower anda akan pergi kepada anda setiap kali mereka perlukan bantuan.

Jangan gunakan business page anda untuk post maklumat sosial atau peribadi anda.Pastikan anda tak ubah perhatian follower anda dengan info yang lari dari tema profil anda. Anda sepatutnya mengekalkan profesionalisme dengan menganggap akaun anda sebagai pejabat anda.

Kebanyakan orang akan berhenti follow anda jika mereka temui yang page tersebut tiada tanggungjawab dalam menerbitkan maklumat yang berkaitan dengan perniagaan. LinkedIn sangat efisien dalam menghubungkan anda dengan orang baru yang boleh bertukar menjadi pelanggan anda. Anda boleh dapat beberapa referrals dari connection sedia anda selagi akaun anda masih relevan.

Pendedahan Produk atau Perkhidmatan Anda Meningkat

Anda boleh dapat banyak perhatian untuk perniagaan anda dengan menjaga dan memelihara company page LinkedIn anda. LinkedIn page akan muncul dia enjin carian google jika pelawat search anda. Oleh sebab itu, anda boleh meningkatkan pendedahan tentang perniagaan anda dengan mendaftar kehadiran perniagaan anda di LinkedIn.

Jenama juga boleh muncul bila pengguna LinkedIn menggunakan refined search di platform tersebut. Tiada lagi zaman yang mana anda perlu bergantung kepada pemasaran tradisional semata-mata. LinkedIn mampu memberi pendedahan kepada perniagaan kecil di seluruh dunia. Apa yang anda perlukan adalah memahami bagaimana anda boleh memaksimumkan manfaat yang anda terima melalui platform ini.

LinkedIn Meningkatkan Kredibiliti Perniagaan Anda

LinkedIn merupakan antara platform perniagaan terbaik yang anda boleh gunakan untuk mempamerkan produk dan perkhidmatan anda seterusnya memperoleh kepercayaan daripada prospek dan pelanggan anda. Antara feature yang boleh membantu anda adalah dengan menggunakan tab “Recommendation”. Recommendation yang anda terima dari pelanggan sebelum ini membantu membina kepercayaan dalam prospek yang berpotensi menjadi pelanggan anda.

Jarang sekali untuk anda temi feature ini di platform media sosial yang lain. Recommendation yang anda terima ini meningkatkan peluang untuk mendapatkan lebih banyak jualan dan lead. Feature ini menjadi faktor kenapa saya galakkan penggunaan LinkedIn untuk tujuan perniagaan. Anda boleh cuba beberapa media sosial lain untuk mempromosikan perniagaan anda, tetapi jangan tinggalkan LinkedIn.

Sesudah anda menyertai media sosial, pelanggan memahami yang anda terbuka kepada kritikan. Anda tak boleh menawarkan kualiti yang teruk kemudiannya menjangkakan untuk kekal berjaya di LinkedIn. Keberanian anda berinteraksi secara terbuka dengan pelanggan meningkatkan kredibiliti anda. Ia merupakan cara yang terbaik untuk membina keyakinan dan kepercayaan di kalangan follower terhadap perniagaan anda. Berhubung dengan pelbagai orang sebanyak yang mungkin dan bermotivasi untuk memaksimumkan tahap khidmat pelanggan anda.

LinkedIn training in Malaysia

 

Beri Peluang untuk Tunjukkan Pencapaian Perniagaan Anda

Anda boleh bina kepercayaan di kalangan pelanggan sedia ada dengan menunjukkan pencapaian perniagaan anda. LinkedIn merupakan platform yang bagus untuk menayangkan cerita kejayaan anda. Kebanyakan pelanggan mencari perniagaan yang menawarkan kelainan. Anda boleh gunakan LinkedIn untuk berkongsi sesuatu yang baru mengenai perniagaan anda dengan pelanggan anda.

Pelanggan juga lebih tertarik dan tak sabar untuk melihat apa produk baru anda. Kebaikan LinkedIn adalah mereka tak kenakan sebarang bayaran untuk mengiklankan perniagaan anda. Anda boleh rekod pencapaian terbaru anda dan anda akan menerima kemasukan pelanggan baru yang banyak

Filtered Search Results

Faktor lain yang membuatkan saya galakkan penggunaan LinkedIn untuk perniagaan adalah ciri filtered search result. Anda takkan boleh nak jana jualan dengan efektif melainkan anda capai pelanggan anda dengan efektif. LinkedIn memudahkan proses ini dengan memberikan anda sekumpulan pilihan carian Google untuk memperhalusi demografik sasaran pelanggan anda.

Feature ini tak efektif seperti LinkedIn in media sosial lain. Kebolehan untuk filter search anda membolehkan anda mengecilkan lagi sasaran pelanggan sekaligus meningkatkan keberkesanan untuk mendapatkan jualan dan lead. Sesetengah maklumat mungkin hanya relevan kepada sesetengah orang, jadi tidak guna jika kita gunakannya pada semua orang.

Mendapat Hubungan Perniagaan yang Berkualiti

LinkedIn memainkan peranan penting dalam membantu anda mendapatkan hubungan perniagaan yang berkualiti tinggi. Satu kelebihan LinkedIn adalah ia penuh dengan begitu banyak profesional yang sentiasa berfikir ke hadapan. Malah, LinkedIn adalah lebih kepada platform profesional berbanding platform media sosial yang lain
.
Sebahagian besar pengguna LinkedIn juga mencari cara untuk mengembangkan perniagaan mereka. Selain menjual produk dan perkhidmatan anda, anda boleh berkongsi idea perniagaan dengan individu yang berfikiran sama. Anda takkan dapat peluang ini di mana-mana platform lain.

Anda akan bertemu individu yang akan mempermudahkan proses kerana mereka mewakili syarikat mereka. Anda akan mendapati bahawa anda terlepas begitu banyak peluang perniagaan jika anda tidak mengintegrasikan LinkedIn ke dalam strategi perniagaan anda. Ini adalah satu-satunya platform yang membolehkan anda bukan sahaja mendapatkan pelanggan tetapi juga idea perniagaan. Anda juga boleh bertemu rakan kongsi baru dari hubungan yang anda buat di LinkedIn.

Anda akan bersetuju dengan saya bahawa sambungan LinkedIn lebih bermanfaat daripada sebarang sambungan lain yang anda buat di media sosial. LinkedIn boleh membantu anda dalam membina sambungan perniagaan berkualiti tinggi, hasil carian yang ditapis, memperoleh kredibiliti yang tinggi, meningkatkan pendedahan pasaran, dan menjana prospek baru.

Anda akan mendapati bahawa manfaat ini adalah unik dari manfaat yang anda dapat dari platform lain. Pendekatan terbaik adalah memasukkan LinkedIn ke dalam pelan pemasaran media sosial anda. Saya berharap anda kini memahami mengapa anda mesti berada di LinkedIn jika anda memiliki perniagaan. Anda akan bersetuju dengan saya bahawa menggunakan LinkedIn untuk promosi perniagaan adalah kunci utama kejayaan.

Digital Marketing Consultancy Sdn Bhd is merupakan pakar LinkedIn terutamanya untuk keusahawanan di Malaysia. Jika anda nak improve page anda, atau nak dapatkan review percuma, sila hubungi kami di +603-7968 2282 atau hantarkan email di info@dmhubtraining.com.

Penerangan Bengkel

Gunakan LinkedIn untuk berjaya dalam perniagaan anda! Sertai bengkel ini untuk optimumkan penggunaan LinkedIn demi manfaat perniagaan anda.

Objektif Bengkel

Dalam kursus ini, anda akan belajar bagaimana untuk mendapatkan Profil LinkedIn yang hebat yang akan membawa anda lebih banyak prospek dan perniagaan dari LinkedIn.

Sama ada anda baru bermula di LinkedIn, atau anda telah berada di LinkedIn selama beberapa tahun, anda akan mempelajari beberapa strategi baru untuk mendapatkan lebih banyak perniagaan dari LinkedIn dengan kursus ini.

Jangkaan Hasil Pembelajaran

linked

Ketahui langkah-langkah yang tepat untuk mendapatkan profil LinkedIn profesional yang menakjubkan seterusnya membawa anda lebih banyak prospek dan pelanggan.

clicl

Pelajari teknik untuk menambah beratus-ratus connection dengan beberapa klik.

dashboard

Ketahui cara membuat tajuk dan ringkasan LinkedIn yang mempromosikan anda dan syarikat anda.

endorese

Ketahui cara untuk mendapatkan lebih banyak endorsements dan recommendations di LinkedIn.

Untitled-1

Ketahui cara untuk mendapatkan perhatian orang penting dalam syarikat besar

Bengkel Ini Sesuai untuk :

  • Anda yang mahu memperbaiki profil LinkedIn anda hari Ini
  • Anda yang ingin mendapatkan semua manfaat menakjubkan profil LinkedIn dalam masa yang singkat
  • Anda yang ingin menjana lebih banyak jualan, penjenamaan dan kesedaran dengan menggunakan LinkedIn

 

Isi Kandungan Bengkel

bengkel-linkedin-malaysia

Teknik dan Pendekatan Latihan :

  • Penggunaan pakar teknikal dan subjek
  • Nota bengkel yang tepat dan relevan untuk setiap peserta
  • Kajian kes dan simulasi perniagaan tersendiri dan sesuai
  • Penggunaan internet meluas sepanjang bengkel
  • Perbincangan Kumpulan
  • Whiteboard dan flip chart

Tempoh Bengkel : 2 Hari

Modul Bengkel LinkedIn Malaysia

Pengenalan kepada LinkedIn

LinkedIn Pro: Bagaimana untuk Lonjak Naik Profil LinkedIn Anda
Teknik dapat Hasil dengan Pantas melalui Bengkel Ini.

Teknik Top 5 Untuk Lonjak Naik Profil LinkedIn Anda

Teknik Top 5 untuk Lonjak Naik Profil LinkedIn Anda dalam masa 2 jam :

Langkah 1: Teknik Gambar Profil Hebat
Langkah 2: Tulis Headline yang Menjana Lebih Banyak Prospek
Langkah 3: Tulis Summary Linked yang Profesional dan Hebat
Langkah 4: Apa yang Perlu Anda Lakukan di Bahagian Work Experience
Langkah 5: Bagaimana Nak Dapat Beratus Connection di LinkedIn secara Automatik

Teknik Terbitkan Post di LinkedIn untuk jadi Pakar

- Bagaimana Terbitkan Post di LinkedIn untuk jadi Pakar
- Teknik Posting LinkedIn yang super senang and super efektif
- Dapatkan lebih banyak Kredibiliti dari LinkedIn Groups

Bagaimana Menambah Prospek Baru di LinkedIn dan Menghubungi Mereka

- Berhubungan dengan Orang Besar Sesebuah Syarikat di LinkedIn
- Bagaimana Menambah Lagi Connection LinkedIn Menggunakan Advanced Search
- Cara Tambah Tags ke Connection Anda untuk Memudahkan Carian
- E-mel Jualan Terbaik untuk Hantar ke Prospek Baru

Cara Mudah Dapatkan Lagi Endorsement dan Recommendation


- Dapatkan Lebih Endorsement dengan mudah untuk lebih menonjol di kalangan Connection Anda
- Bagaimana untuk Dapatkan Recommendation yang Menarik pada Profil Anda

Teknik Ranking Profil LinkedIn Anda di Enjin Carian

- Semak Semula Tetapan Privasi LinkedIn Anda - Penting
- Di mana untuk menambah Kata Kunci ke Profil LinkedIn anda
- Teknik Memastikan Profil Anda Dapat Ranking di Enjin Carian
- Terkini: Kemas kini Maklumat Connection Anda dalam Profil Anda untuk Mendapatkan Lebih Prospek

Bagaimana Menggunakan Platform Blogging LinkedIn untuk Meningkatkan Visibility

- Blogging di LinkedIn untuk Meningkatkan Profil Anda
- Kejayaan Besar Blogging LinkedIn!

Patutkah Anda Dapatkan Akaun Premium LinkedIn

- Manfaat Pelan Premium LinkedIn

Teknik Lanjutan untuk Pemasaran LinkedIn

- Teknik Hebat untuk Meningkatkan Ranking Profil Anda
- Bagaimana Mengeksport Connection LinkedIn Anda ke Senarai E-mel Anda

Teknik Pengiklanan di LinkedIn

- Jenis Iklan yang terdapat di LinkedIn
- Bagaimana untuk memanfaatkan Iklan LinkedIn
- Memahami Laporan LinkedIn

Berminat Untuk Menyertai Bengkel LinkedIn?

arrow

Hubungi Cath @ +60 12 323 0881

cath@dmhubtraining.com

Nama Anda (required)

No Telefon (required)

Emel Ands(required)

Pertanyaan Kursus (required)

Mesej Anda

Free WordPress Themes